Gratis bezorging binnen Nederland

RE-BORN gaat 10 dagen Sportvasten

februari 10 2021 – Odette Van der Maat

RE-BORN SPORTS SPORTVASTEN
RE-BORN SPORTS SPORTVASTEN

Wij bestaan met RE-BORN SPORTS nu 2 jaar. Gedurende deze 2 jaar hebben we veel nieuwe volgers gekregen op social media, zo ook Stacey Seedorf en Li-Ann van Groen. Omdat zij samen heel sportief zijn en een bedrijf hebben State Of Mind Network (mindfulness lezingen en yoga retreats) heb ik ze benadert voor Re-Born Sports. Zij reageerden daar heel positief op en tot mijn grote genoegen zag ik dat zij onze kleding graag dragen. Zo zijn wij met elkaar in contact gekomen en elkaar gaan volgen.

Ik zag vele posts van hen voorbij komen over Sportvasten en ik werd hier tijdens de Corona lockdown enorm door getriggerd: wat is dat, wat houdt het in en wat doet het met jouw lichaam en mind. Als iets namelijk duidelijk is geworden door dit COVID 19 pandemie, is het dat gezondheid super belangrijk is: goed eten en beweging is cruciaal!

Wat is sportvasten; Met Sportvasten maak jij de metabole switch van suiker- naar vetverbranding, onder begeleiding van je Fittergy Coach. Door tien dagen te sporten, een persoonlijk voedingsprotocol en het gebruik van speciale supplementen. Na tien dagen ben je slanker, fitter en energieker!

Ik heb mijn zus en zwager geïnspireerd om samen met mij 10 dagen te gaan Sportvasten bij Li-Ann (zij coacht dames) en Stacey (hij coacht heren). Door de lock-down kunnen we minder sporten en zitten we vaker binnen. We worden minder positief door alle negatieve berichten in het nieuws en dit gevoel willen we doorbreken.

Wij willen ons weer als herboren voelen en gewicht verlies is ook altijd prettig.

Dag 1: We gaan beginnen met afbouwdag 1

Om 8.00 uur op en klaar maken om 30 minuten buiten te gaan hardlopen in Amsterdam. Ik houd helemaal niet van hardlopen, wel als er een bal bij is, zoals tennis, padel en hockey, maar gewoon hardlopen; vreselijk. Bianca en Richard gaan 30 minuten fietsen op hun hometrainer in Haarlem. Eenmaal terug thuis, ontbijt maken; 2 stuks fruit, vers vruchten sapje en de voedingssupplementen innemen. Na 3 uur een test doen om te zien hoe het staat met mijn suikergehalte, vitamine C en status van verbranding, dit moet iedere dag. Vervolgens de lunch maken; sla met tomaat en olijven, best veel nog. Als toetje 50 gram pistachenoten (heerlijk) en wederom de poeders en pillen innemen.

Ik heb geen hongerig gevoel, maar Bianca vindt het wat moeilijker om tussendoor niet even een koekje te pakken of een lekker chocolaatje. Ik heb dat zelf niet, maar ik merk wel dat eten mij bezig houdt, vooral omdat je nu volgens het Sportvasten protocol eet. Het avondeten bestond uit gewokte groenten met rijst en weer pistache noten toe, vervolgens de pillen en het aardbei poedertje en dat was het voor vandaag!

Dag 2: Afbouwdag 2

Opstaan en sporten, ik voel wel wat spierpijn van gister, maar we moeten door. Je moet iedere dag minimaal 20 en maximaal 30 minuten cardio doen, dus het is voor mij of hardlopen of een HIIT lesje via youtube. Vandaag dus HIIT gedaan in de huiskamer. Ontbijt was fruit en de lunch roerbakgroenten, was best lekker nog.

Ik voel de hele dag afentoe koude rillingen. Ik heb ‘s middags nog even een wandeling buiten gemaakt, even frisse lucht en ik drink heel veel thee; moet ook niet normaal vaak naar toilet.

Eenmaal thuis nemen de koude rillingen toe en blijkbaar heeft Richard hier ook last van. In de avond mochten we een groentensoepje, was heel lekker. Ik heb het heel koud en ga naar bed met sokken aan en een trainingsbroek, dit doe ik normaal nooit, maar ik had het zo koud.

Dag 3: Afbouwdag 3

Ik heb heel slecht geslapen, maar volgens mijn coach is dit normaal. Ik krijg als tip om vanavond voor het slapen gaan een warm bad te nemen. Ik heb toch maar mijn hardlooppakkie aangetrokken en hup naar buiten. De frisse lucht doet me goed en het hardlopen ging best goed. Eenmaal weer thuis een sapje gemaakt en de pillen ingenomen. Douchen en koffie (zonder zoetje). Na 3 uur de test gedaan en mijn strookje laat licht rose zien, licht start van de vetverbranding!

Voor de lunch neem ik vers geperste sinaasappelsap, want vandaag beginnen we al met alleen vloeibaar voedsel. Tevens neem ik mijn pillen en poedertje, maar daar word ik nu wat misselijk van, bah! Ik ben best sloom, ik heb weinig energie. ‘s Avonds een tomatensoepje, alleen sap op gewarmd, maar was nog best prima. Even het bad vol laten lopen en hopelijk slaap ik beter!

Dag 4: De eerste vastendag

Ik heb vanmorgen weer hardgelopen, maar dit ging iets minder goed; zware benen en wat wollig in mijn hoofd. Ik zat ook enorm te zweten na het hardlopen. Ik heb mijn sapje genomen (slechts 2 slokjes) pillen en poedertje en snel onder de douch genomen.

Ik ga vandaag naar mijn zus en Richard in Haarlem, zo gaan we samen de vastendagen strijd aan. Ik voel me in de auto alsof ik een jetlag heb: vermoeid in mijn hoofd, niet volledig geconcentreerd en ik moet me echt focussen op de weg. Bianca en ik hebben met de hond 45 minuten in de duinen gelopen en we kwamen doodop thuis. Thuis weer lekker aan de thee en op de bank geploft met een boek. Richard kwam ook thuis en we hebben met zijn 3en ons 3e sapje van de dag genomen, geen vrijdagborrel deze keer. We waren alle 3 best moe en hebben de hele avond gezellig Netflix gekeken.

Dag 5: Vastendag 2

Ik heb de switch gemaakt!! Ready om vet te verbranden! Ik heb heerlijk geslapen en ga 30 minuten op de hometrainer (na mijn zus). Ik voelde me vandaag wel moe en slap na de sapjes en pillen, maar we zijn toch weer even met de hond naar het strand gereden om te wandelen. We moesten een hoge heuvel in de duinen beklimmen en dat was behoorlijk pittig door de lage energie. Eenmaal thuis weer aan het sap en de pillen. Mijn nichtjes waren lekker aan het lunchen; het lijkt wel of jouw smaakpapillen overuren draaien, alles ruikt zo heerlijk. Rond borreltijd kregen wij het iets zwaarder, we hebben alle lekkere snacks van de snackbar besproken, maar uiteraard niets gegeten!

‘s Avonds hadden we alle 3 echt zin om op iets te kauwen, maar op het protocol stond een sapje gepland met de bijbehorende pillen en het poedertje. Ik voelde me echt moe en had het weer koud en Richard had hetzelfde.

Dag6: Laatste vastendag!

Het sporten ging vanmorgen minder goed: zware benen en een beetje duizelig als je ineens opstaat, Bianca en Richard hebben dit ook. Wij kijken zo ontzettend uit naar morgen; dan mogen we weer eten, we kunnen het eigenlijk over niets anders hebben. Het was een slome dag en mijn darmen gingen flink tekeer. Ik ben heel slaperig en mijn energie is ontzettend laag. In de avond het laatste grapefruit sapje; morgen lekker een appel en kiwi voor ontbijt!

Dag 7:

Dag 7: Opbouwdag 1

Met sporten was ik vandaag afentoe duizelig, dus ik moest goed opletten, maar na het sporten (HIIT) en het enorme zweten, was daar mijn kiwi en appel!!! Heerlijk. Ik blijf de hele dag wat duizelig als ik opsta. Voor de lunch heb ik sla, tomaat en olijfjes. En voor het avondeten broccoli met kipfilet. Ik voel me nog steeds vermoeid en niet helemaal gefocust.

Dag 8: Opbouwdag 2

Het is rotweer buiten, dus ik ga vanmiddag hardlopen. Eerst maar ontbijten: magere kwark met fruit, maar mijn maag en darmen vonden dit niet zo’n goed idee. Blijkbaar moet mijn lichaam weer wennen aan bepaalde voedingsstoffen, zo vertelde Li-Ann mijn coach mij. Het hardlopen ging heel lekker, verrassend goed eigenlijk. Vervolgens lunchen en weer aan het werk. Ik voel me wel goed, maar nog wel wat vermoeid.

Dag 9: Opbouwdag 3

Ik ga vanmorgen bij mij zus langs om 30 minuten op de hometrainer te sporten, dit is ook echt top om te doen. Fietsen ging heel goed. We ontbijten samen met een lekker gekookt eitje erbij. We zijn nog steeds niet helemaal top fit, maar ook dit schijnt erbij te horen. Morgen is alles beter, wordt ons verteld. Ook bij Richard ging het fietsen heel goed, we genieten allemaal van ons ontbijt.

Thuis weer aan het werk ik ben echt fitter dan dag 8. Avondeten was heerlijk: spinazie met gegrilde kipfilet. Het is fijn om te merken dat je later op de avond geen trek meer hebt, dat had ik voor het sportvasten namelijk wel.

Dag 10: Laatste dag van het Sportvasten!!

De zon schijnt, dus hup naar buiten en hardlopen. Ik voel me, zoals voorspeld door mijn coach inderdaad op de laatste dag fitter. Geen vermoeid gevoel en zin om alles weer aan te pakken.

Het is nu 2 weken later: ik eet nog steeds heel veel groenten en nagenoeg geen koolhydraten. Ik sport nog iedere dag, maar 1 dag cardio en de volgende dag 45 minuten yoga. Ik drink nog steeds veel thee en water, veel meer dan dat ik normaal deed. Ik voel me echt heel goed en ben overdag helemaal niet meer moe. Ik heb besloten om na 20.00 uur niet meer te eten, en dat gaat heel makkelijk.

Ik ben in totaal 4 kilo afgevallen en mijn buikvet is -4 cm, ik ben nog steeds op gewicht. Bianca en Richard sporten ook nog steeds om de dag, eten minder koolhydraten en zijn ook de gewilde kilo’s kwijt.

Ondanks dat we in een moeilijke en negatieve tijd leven met de Corona Lockdown, kan ik 10 dagen sportvasten aan iedereen aanraden. Je moet er wel echt de tijd voor nemen en alles inplannen, maar het is echt een nieuwe mindset.

Voel ik me als herboren: zeker, met trots draag ik mijn RE-BORN trui!

Voor meer informatie over Sportvasten: www.sportvasten.nl

{{ count } opmerkingen

Laat een bericht achter

Alle blog opmerkingen zijn gecheckt voordat ze gepubliceerd worden